Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΕΡΒΙΑ: ΑΦΗΣΑΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΨΩΡΑ ΝΑ ΓΥΡΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Μετά τις εξετάσεις ασθενείς κρατούμενοι με ψώρα αφέθηκαν ελεύθεροι, να περιφέρονται άσκοπα στην περιοχή Σερβίων, με άμεσο τον κίνδυνο μετάδοσης της ασθένειας.
Προσβλήθηκαν με ψώρα έξι αλλοδαποί κρατούμενοι -Ανάστατοι οι αστυνομικοί που φοβούνται μετάδοση της ασθένειας στις οικογένειές τους
Ανάστατοι είναι οι αστυνομικοί του νομού Κοζάνης, καθώς εμφανίστηκαν οι πρώτες μεταδοτικές ασθένειες αλλοδαπών κρατουμένων, σε κρατητήρια που δεν πληρούν στοιχειώδεις όρους υγιεινής και ασφάλειας.
Στο Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Σερβίων, έξι κρατούμενοι αλλοδαποί εμφάνισαν προχτές έντονο κνησμό, εξανθήματα και άλλα συμπτώματα. Αμέσως οι κρατούμενοι, μία Κινέζα και πέντε Αφγανοί που συγκατοικούσαν στο ίδιο κελί, μεταφέρθηκαν στο γενικό νομαρχιακό νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο», όπου εξετάστηκαν από τον δερματολόγο του νοσοκομείου, ο οποίος διέγνωσε ψώρα.
Το ανησυχητικό είναι ότι μετά τις εξετάσεις οι ασθενείς κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αναζητώντας τρόπους φυγής από τη χώρα, αλλά στο μεταξύ περιφέρονται άσκοπα στην περιοχή, με άμεσο τον κίνδυνο μετάδοσης της ασθένειας.
«Κατόπιν εορτής» στο Τ.Δ.Λ. Σερβίων «τρέχουν και δεν φτάνουν», παίρνοντας κάποια σπασμωδικά μέτρα», καθώς χτες έκαιγαν στρώματα και κουβέρτες, ενώ συγχρόνως προχωρούσαν σε απολύμανση.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης με επιστολή που έστειλε στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει ότι «με έγγραφο που είχε στείλει εγκαίρως η ένωσή μας στις 11/2/2010 είχε επισημάνει τους κινδύνους που εγκυμονούσαν οι μεταγωγές αλλοδαπών κρατουμένων ασιατικής καταγωγής στα κρατητήρια των υπηρεσιών της αστυνομικής διεύθυνσης Κοζάνης, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν πληρούν τους όρους υγιεινής και ασφάλειας».
Δυστυχώς τα προαναφερόμενα κρούσματα επιβεβαίωσαν το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών.
Ως εκ τούτου, σημειώνει στην επιστολή του προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.: «Κύριε Αρχηγέ, το προσωπικό του Τ.Δ.Λ. Σερβίων είναι αναστατωμένο, καθώς οι αστυνομικοί φοβούνται μήπως μολύνθηκαν από την ψώρα και μεταφέρουν αυτή στις οικογένειές τους». Δεδομένου ότι η ψώρα μεταδίδεται με την απλή επαφή, είναι πολύ εύκολο να προσβληθούν οι αστυνομικοί του συγκεκριμένου τμήματος, οι οποίοι σημειωτέον μετέφεραν τους προσβληθέντες στο νοσοκομείο.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης, Στέργιος Μπαντόλας, «έχει να γίνει απολύμανση στα κρατητήρια της υπηρεσίας από τον περασμένο Μάρτιο, αν και είχε ζητηθεί πίστωση εδώ και τέσσερις μήνες, αλλά δεν έχει εγκριθεί μέχρι σήμερα από το Αρχηγείο. Δυστυχώς οι διατάξεις του νόμου περί υγιεινής και ασφάλειας του προσωπικού μένουν μόνο στα χαρτιά και δεν εφαρμόζονται στην πράξη».
Τέλος, οι αστυνομικοί του νομού Κοζάνης ζητούν «να σταματήσει η μεταφορά αλλοδαπών κρατουμένων στα ακατάλληλα κρατητήρια των υπηρεσιών της αστυνομικής διεύθυνσης Κοζάνης και επιτέλους να εφαρμοστούν στην πράξη οι διατάξεις για την υγιεινή και ασφάλεια του προσωπικού, ώστε οι συνάδελφοι να εργάζονται σε ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ -ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Καλά δεν ξέρουν ότι μετδίδεται πολύ εύκολα (Αν ήταν η ζήλεια ψώρα θα είχε γεμίσει όλη η χώρα).
    Η ψώρα είναι μια ιδιαίτερα μεταδοτική νόσος που προκαλείται από ένα παρασιτικό έντομο, το οποίο ζει και αναπαράγεται στο δέρμα του ανθρώπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.