Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ"

(Πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας)
Αγαπητοί κύριοι,
Είμαι αναγνώστης του site σας και αναγνωρίζω τη σημαντική προσφορά του στην ενημέρωση, κυρίως για θέματα που αφορούν το χωριό μας, αλλά και γενικότερα την περιοχή μας.
Ωστόσο, θα ήθελα να κάνω μια επισήμανση που άπτεται στον τρόπο πληροφόρησης.
Η υπόθεση έχει ως εξής:
Αμέσως μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου δημοσιεύσατε στην ιστοσελίδα σας τα αποτελέσματα των εκλογών του χωριού μας (Δημοτικό Διαμέρισμα Τριγωνικού). Ωστόσο, με έκπληξη είδα ότι στην καταχώρησή σας υπήρχε η ορολογία τα "λοιπά κόμματα" που έπαιρναν 10 σταυρούς.
Στα "λοιπά κόμματα", υπάγονται τρεις πολιτικές δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς με εννιά συνολικά σταυρούς.

Αλήθεια, η ορολογία "λοιπά κόμματα" φέρνει στη μνήμη μου το αλήστου μνήμης ευφυολόγημα της δεκαετίας του 80 "και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις" που εκπορεύονταν από τον ένα πόλο του δικομματισμού.
Θα ήθελα να σημειώσω εδώ ότι οι φορείς του δικομματισμού και οι οπαδοί τους, έτσι κι αλλιώς, θέλουν να περιορίσουν τον πολιτικό αγώνα στην αντιπαράθεση και τις κοκορομαχίες μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας.
Κατά την άποψή μου η Αριστερά με τα δύο κόμματα του κοινοβουλίου, (το κόμμα με την υπερενηντάχρονη ιστορία του και τις αμέτρητες θυσίες αλλά και το έτερο κοινοβουλευτικό κόμμα της αριστεράς), μαζί με τα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αποτελούν το άλας της κοινωνίας μας.
Συνεπώς, κατά τη γνώμη μου, δε μπορεί να προσδιορίζουμε την εξωκοινοβουλευτική αριστερά ως "λοιπά κόμματα".
Επίσης, θα ήθελα να επισημάνω ότι οι μειοψηφίες της αριστεράς, ακόμη και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, είναι οι δυνάμεις που δίνουν τις μάχες στους κοινωνικούς αγώνες. Αντίθετα, οι οπαδοί των κομμάτων του δικομματισμού αρκούνται στους "αγώνες της κουτάλας". Δηλαδή, να εμφανίζονται με τις κομματικές σημαίες στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, προκειμένου να πετύχουν την εύνοια των κομματαρχών και την από καλύτερες θέσεις πρόσβαση στην εξουσία, ενώ απουσιάζουν παντελώς από τους κοινωνικούς αγώνες.
Κατά την άποψή μου η μαγκιά είναι το ποιος ψηφίζει τα κόμματα της Αριστεράς και όχι τα κόμματα εξουσίας. Σε τελική ανάλυση, με την πάροδο του χρόνο, εκείνο που θα μείνει και θα έχει την αξία του, είναι τι ποσοστά παίρνουν στο χωριό μας τα κόμματα της Αριστεράς και όχι ο δικομματισμός.
Και κάτι τελευταίο! Το "ιδιότυπο σιωπητήριο" για τα πολιτικά πράγματα πιστεύω πως δεν θα περάσει.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και είμαι βέβαιος ότι θα αποκατασταθεί η πραγματικότητα σχετικά με τα "λοιπά κόμματα".

Γιώργος Γ.

3 σχόλια:

  1. Αγαπητέ φίλε
    Έχεις απόλυτο δίκιο και ζητάμε συγνώμη για την άστοχη ορολογία.
    Αν και πήραμε αρκετά τηλέφωνα στο χωριό για να έχουμε τα πλήρη αποτελέσματα, δεν τα βρήκαμε αναλυτικά, οπότε παρασυρθήκαμε στην άστοχη πράγματι ορολογία "ΛΟΙΠΑ".
    Όταν τα αποτελέσματα άρχισαν να τρέχουν από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Κοζάνης βάλαμε on line τα αποτελέσματα, χωρίς να επεξεργαστούμε την παλιότερη ανάρτηση.
    Ζητούμε συγνώμη από τους αναγνώστες μας και για την ιστορία τα αποτελέσματα έχουν πια διορθωθεί.
    Ευχαριστούμε για τη συγκεκριμένη παρατήρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί δεν απαντάτε κύριοι και στο άλλο ερώτημα της επιστολής για το "ιδιότυπο σιωπητήριο";
    Σας το επέβαλε ο συντοπίτης σας υποψήφιος ναι ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν καταλαβαίνω αν εννοείς το site, την επιτροπή Αγώνα ή τους κατοίκους.
    Το site είναι αφιερωμένο στα του χωριού μας και μόνο.
    Το blog ασχολείται με τα καθημερινά προβλήματα, μικρά ή μεγάλα, του τόπου μας αλλά και γενικότερα.
    Η θέση του στις εκλογές αυτές συνταυτίστηκε μ αυτή της Επιτροπής Αγώνα γιαυτό και για δέκα μέρες δεν τοποθέτησε άλλη ανάρτηση παρά την Επιστολή των κατοίκων προς όλους τους υποψήφιους βουλευτές του νομού μας. Δεν ξέρω αν αυτό θεωρήθηκε "ιδιότυπο σιωπητήριο!!!
    Το forum φιλοξενεί θέσεις, απόψεις για θέματα που αφορούν την περιοχή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.