Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ Μ.Α.Β.Ε. ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εγκρίθηκε χτες από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του, η μεταβίβαση κατά κυριότητα με αγοροπωλησία έναντι συμβολικού τιμήματος ενός ευρώ των εκτάσεων των ΜΑΒΕ, στην περιοχή Ζιδανίου του Δήμου Καμβουνίων, στη Ν.Α Κοζάνης. Την απόφαση καταψήφισε ο συνδυασμός της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας.
Η έκταση των πρώην ΜΑΒΕ είναι συνολικού εμβαδού 4.109 στρεμμάτων. Μέχρι σήμερα είναι ιδιοκτησίας της Τράπεζας Πειραιώς που είναι ιδιοκτήτρια των πρώην Μ.Α.Β.Ε. Έτσι η υπάρχουσα μέχρι σήμερα σύμβαση παραχώρησης χρήσης της έκτασης για 30 χρόνια προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης μετατράπηκε σε πώληση από την Τράπεζα Πειραιώς προς τη Νομαρχία, που έτσι έγινε ιδιοκτήτρια της έκτασης, για το λόγο ότι δαπανώνται σημαντικά κονδύλια δημοσίου χρήματος για την αποκατάστασή τους.
Στόχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, είναι η πλήρης περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής των πρώην ΜΑΒΕ (ήδη υλοποιούνται για το σκοπό αυτό τα προγράμματα LIFE και ΕΠΠΕΡ) και η απόδοσή τους στην τοπική κοινωνία των Καμβουνίων για αξιοποίηση συμβάλλοντας στη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.