Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Μετά από τρεις ώρες (9-12 τα μεσάνυχτα) συζήτηση την οποία παρακολούθησαν και αρκετοί κάτοικοι των χωριών Τριγωνικού, Προσηλίου και Πολυρράχου το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης αποφάσισε ομόφωνα:
«Να συζητηθεί το θέμα της άρσης της Οριστικής Παραχώρησης Ν. 63 και της μη επέκτασης του Ορυχείου σε ειδική σύσκεψη. Τη σύσκεψη θα συγκαλέσει η Νομαρχία Κοζάνης και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ο Δήμος Σερβίων, οι Πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων Τριγωνικού και Πολυρράχου, εκπρόσωπος του ΣΑΚ (Κοινωνία Δικαιώματος Προσηλίου) και η Επιτροπή Αγώνα.
Στο διάστημα αυτό οι νομικοί σύμβουλοι της Νομαρχίας θα διερευνήσουν όλες τις δυνατότητες άρσης της Οριστικής Παραχώρησης.
Το θέμα της επέκτασης ή μη θα ξανασυζητηθεί αν και όταν εγκριθεί η Μ.Π.Ε. από το ΥΠΕΧΩΔΕ και έρθει στη Νομαρχία η εγκεκριμένη μελέτη.»


Πριν την έναρξη της συζήτησης μοιράστηκε, από την Επιτροπή Αγώνα, σε όλους τους Νομαρχιακούς Συμβούλους επιστολή των κατοίκων της περιοχής στην οποία αναφέρονται οι λόγοι αρνούνται την επέκταση του ορυχείου και να βρίσκονται όμηροι της Οριστικής Παραχώρησης
Η συζήτηση του θέματος ξεκίνησε με την ανάγνωση της ερώτησης που κατέθεσε ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Γιάννης Μητσιάκος. Ακολούθησε τοποθέτηση του Νομάρχη Κοζάνης κ. Γιώργου Δακή. Δόθηκε ο λόγος στον εκπρόσωπο της Επιτροπής Αγώνα Βασίλη Παπαθανασίου και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι.
Το κλίμα μέσα στην αίθουσα ήταν αρκετά φορτισμένο κατά διαστήματα καθώς οι κάτοικοι αντιδρούσαν ανάλογα με τις τοποθετήσεις των Νομαρχιακών Συμβούλων.
Η απόφαση δεν ικανοποίησε τους κατοίκους και την Επιτροπή Αγώνα, γιατί θεωρήθηκε ότι πάλι το θέμα παραπέμπεται στις καλένδες.
Αρκετά ήταν τα σχόλια για τη μη εκπροσώπηση του Δήμου στη συνεδρίαση.
Σύντομα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Αγώνα για να εκτιμήσει το αποτέλεσμα από τη συνεδρίαση, αλλά και να καθορίσει τη στάση της εν αναμονή της σύσκεψης.

4 σχόλια:

  1. Από τον Αννα στον Καϊάφα ... Εάν υποψιαστώ ότι θα υπάρξει και άλλη αναβολή ... Δηλαδή για να καταλάβω από το Δήμο Σερβίων δεν υπήρχε εκπρόσωπος στη συνεδρίαση για θέμα που αφορούσε το Δήμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς ή ευτυχώς ο Δήμος Σεβίων έλαμψε με την απουσία του. Τέτοια απαξίωση για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που αφορά την περιοχή, δείχνει την απαξίωση του Δήμου για την την περιοχή μας.
    Χτες δεν υπήρχαν δικαιολογίες ούτε για πανό που θα ενοχλούσαν, ούτε τη συζήτηση την οργάνωνε η Επιτροπή Αγώνα.
    Απλά απεδείχθη η έλλειψη ευαισθησίας για τους κατοίκους της περιοχής και η αδιαφορία για τη λύση των πραγματικών προβλημάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πραγματική αλήθεια για την απουσία του Δήμου από τη συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο είναι μόνο μία:
    Αιφνιδιάστηκαν.
    Δεν πρόλαβαν να οργανώσουν το στρατόπεδό τους ούτε ο Δήμος, ούτε ο τοπικός νομαρχιακός σύμβουλος παρότι συζητιόταν και το θέμα της ΛΑΡΚΟ.
    Πραγματικά, πού ήταν αυτοί που έκαναν την αντισυγκέντρωση στις 29 Μαρτίου;
    Γιατί ήταν παρόντες μόνο οι κάτοικοι με την Επιτροπή Αγώνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφιερωμένα στους αιρετούς μας:
    Ντροπή δεν είναι να κάνεις λάθη, αλλά να μην τα διορθώνεις.
    Η φιλοδοξία δημιουργεί πιο έμπιστους σκλάβους από την ανάγκη.
    Ο σκλάβος δεν έχει παρά μόνον έναν αφέντη. Ο φιλόδοξος έχει για αφέντες όλους όσοι μπορούν να συντελέσουν στην άνοδό του.
    Το πιο άσχημο παιχνίδι που μπορεί να παίξει σε κάποιον η μοίρα, είναι να του δώσει λίγες ικανότητες και μεγάλη φιλοδοξία.
    Όσο πιο ψηλά καβαλάει κανείς το καλάμι, τόσο πιο πολύ κινδυνεύει να του χωθεί στον κώλο.
    Ο άνθρωπος μοιάζει με κλάσμα όπου ο αριθμητής είναι ο πραγματικός εαυτός του, ο δε παρονομαστής η ιδέα που έχει για τον εαυτό του. Όσο ο παρανομαστής διογκώνεται προς το άπειρο, τόσο το κλάσμα τείνει προς το μηδέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.