Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Τι δίνουν οι εταιρείες στοιχημάτων για τις εκλογές της Κυριακής!

Τρεις εταιρείες στοιχημάτων δίνουν τις ίδιες αποδόσεις για τις ελληνικές εκλογές!

Πέρα από τις δημοσκοπήσεις και τις έρευνες κομματικής επιρροής των κομμάτων, των πρεσβειών κλπ, υπάρχουν κάποια πιο… ασφαλή σημάδια ως προς το πού θα κατευθυνθεί η ψήφος των πολιτών.
Πρόκειται για τις εταιρείες στοιχημάτων που δέχονται στοιχήματα για τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Ποιο κόμμα θα έρθει πρώτο, ποιο κόμμα θα έρθει δεύτερο, τρίτο κλπ., και δίνουν βέβαια και τις ανάλογες αποδόσεις.
Οι αποδόσεις διαφέρουν ημέρα με την ημέρα και έχουν να κάνουν με τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων που οι ίδιες οι εταιρείες παραγγέλνουν προκειμένου να διαμορφώσουν το κουπόνι του στοιχήματος, αφού σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να βρεθούν προ εκπλήξεων: ένα κόμμα π.χ. που είναι δεύτερο να έρθει πρώτο ή ένα κόμμα που έχει υψηλή απόδοση ως τέταρτο να έρθει δεύτερο.
Μπορούμε να πούμε ότι το κουπόνι για τις εκλογές των εταιρειών στοιχημάτων για τις εκλογές είναι η ακριβέστερη δημοσκόπηση και οι αποδόσεις δίνουν με την μεγαλύτερη ακρίβεια την θέση και τα ποσοστά των κομμάτων, αφού παίζεται κάτι πολύ περισσότερο σημαντικό από την υστεροφημία των εταιρειών δημοσκοπήσεων ή και τα πολιτικά παιχνίδια κάποιων δημοσκοπήσεων που είναι σαφώς κατευθυνόμενες: Παίζονται πραγματικά λεφτά.
Ας δούμε λοιπόν τι δίνει το κουπόνι της Βwin που έχει το μεγαλύτερο στοίχημα για τις εκλογές της 6ης Μαΐου:
Όποιοι στοιχηματίζουν ότι η ΝΔ θα κερδίσει την πρώτη θέση στις εκλογές έχουν ελάχιστη απόδοση:
Βάζουν 1 ευρώ και κερδίζουν 1,05, δηλαδή είναι η πρωτιά της ΝΔ είναι αδιαμφισβήτητη και «δεν πληρώνει» που λένε και στην αργκό των στοιχημάτων.
Από εκεί και πέρα για κάθε 1 ευρώ που στοιχηματίζει κάποιος για το πρώτο κόμμα λαμβάνει αντίστοιχα 7,50 ευρώ για το ΠΑΣΟΚ, 28 για τον ΣΥΡΙΖΑ, 29 για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, 31 για το ΚΚΕ, 51 για την ΔΗΜΑΡ, 251 για την Χρυσή Αυγή, 501 για το ΛΑΟΣ, 1001 για τους Οικολόγους και 1501 για την ΔΗΣΥ.
Όλα αυτά βέβαια για την περίπτωση που κάποιο από τα παραπάνω κόμματα θα έρθουν πρώτα.
Και οι αποδόσεις καθορίζονται βέβαια από τις πληροφορίες που έχουν οι άριστα ενημερωμένες εταιρείες στοιχημάτων ανάλογα με την θέση των κομμάτων, όπως εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις που κάνουν καθημερινά για την εκλογική επιρροή των κομμάτων.
Βάσει λοιπόν των αποτελεσμάτων που δίνει η Bwin, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το φαβορί για την τρίτη θέση, ενώ για την τέταρτη θέση δίνουν μάχη ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες που «ισοψηφούν» στις αποδόσεις με ελαφρά υπεροχή των δεύτερων.
Αν κάνουμε μια αναγωγή των αποδόσεων σε ποσοστά βλέπουμε ότι δείχνουν:
Ν.Δ. 19%-21%,
ΠΑΣΟΚ 14%-16%, 
ΣΥΡΙΖΑ 13%-15%,
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 9%-11%, 
ΚΚΕ 8%-10%, 
ΔΗΜΑΡ 6%-8%, 
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5%-6%, 
ΛΑΟΣ 2,5%-3,5%,
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,5%-3,5%,
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 1,5%-2,5%,
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 1%-2%,
ΑΛΛΟ 4,5%-7,5%
ΛΕΥΚΟ ΑΚΥΡΟ 2,5%-4,5%
Από τις αποδόσεις φαίνεται ότι μάλλον θα έχουμε βουλή με 8 κόμματα.
Οικολόγοι και ΔΗΣΥ, δύσκολα θα μπουν στη Βουλή.
Tα ίδια ποσοστά με ελάχιστες διαφοροποιήσεις δίνουν και άλλες εταιρείες, όπως η Betoto, Money talks και γι’αυτό έχουν ιδιαίτερη σημασία αυτά που προβλέπουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.