Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΡΥΧΕΙΟ ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ: Επιστολή αγανακτισμένου πολίτη

Ευθύνες αρμοδίων για το ορυχείο Προσηλίου
Μετά τα τελευταία γεγονότα στα ορυχεία της ΔΕΗ , θα ήταν πολύ καλό να γνωρίζαμε όλοι αν όλα όσα γίνονται στο Προσήλιο Κοζάνης για την παραγωγή λιγνίτη είναι τεχνικά σωστά και ασφαλή. Αν έχουν δοθεί οι απαραίτητες άδειες εργασίας και κυρίως αν
γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες από τους υπευθύνους.
Για να σκάψουν οι κύριοι κατέστρεψαν τον ασφάλτινο επαρχιακό δρόμο που συνδέει τα χωριά και κομμάτι του έγινε εργοταξιακός δρόμος με μεγάλη επικινδυνότητα. Ταυτόχρονα προσπάθησαν να φτιάξουν έναν περιφερειακό δρόμο πάνω σε παλιά σκαμμένα χώματα τα οποία συμπιέζονται είτε δημιουργούν καθιζήσεις και ρωγμές . Λόγω της επικινδυνότητας απαγορεύτηκε και η κυκλοφορία σε λεωφορεία , ΙΧ κ.α. , αν είναι δυνατόν. Η συγκοινωνία των χωριών έχει διακοπεί και ο κόσμος ταλαιπωρείται και πληρώνει καύσιμα για να κάνει τριπλάσιες αποστάσεις.
- Το εκκλησάκι που βρίσκεται εκεί σε τι απόσταση πρέπει να σκάβουν οι κύριοι δεν υπάρχουν όρια; Τηρούνται; Ποίος θα μεριμνήσει κάποτε για το καλό των ανθρώπων της περιοχής και όχι των συμφερόντων.
- Εκεί που αφήνουν τα σκαμμένα χώματα και εκεί που σκάβουν για λιγνίτη γίνονται συνέχεια κατολισθήσεις με σοβαρό κίνδυνο να καταρρεύσει πλήρως ο νέος χωμάτινος δρόμος που προσπαθούν να φτιάξουν αλλά και οι πολύτιμες ζωές των ανθρώπων που δουλεύουν στο ορυχείο.
Όλα όσα αναφέρθηκαν δεν παρατηρήθηκαν από κανέναν; Τι φταίει ο κόσμος να κινδυνεύει και να πληρώνει το κόστος;
Ποιος πρέπει να ενδιαφερθεί για να υπάρξει ασφάλεια και σωστές μελέτες πρώτα και μετά να γίνονται έργα;
Τι λένε για αυτά η δήμαρχος, η περιφέρεια και η επιθεώρηση μεταλλείων; Υπάρχουν νόμιμες άδειες και κατά πόσο εφαρμόζονται;
Ποιος θα δείξει ενδιαφέρον και θα εφαρμόσει τους νόμους για να μη την πληρώνει ο κόσμος και οι εργαζόμενοι;
Παρακαλούμε οι παραπάνω αρμόδιοι να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις.
Αγανακτισμένος της περιοχής
ΠΗΓΗ: kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.