Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΚΙΝΗΜΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ": "ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ
Την 1η Μάρτη το «Δεν Πληρώνω» καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.
Οι Επιτροπές Αγώνα του κινήματος «Δεν Πληρώνω» στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
«Η επέκταση του Κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» πέραν του πανικού που έχει δημιουργήσει στις καθεστωτικές δυνάμεις φαίνεται ότι έχει ανοίξει την όρεξη σε αρκετούς άλλους προκειμένου να εκμεταλλευτούν την μεγάλη απεύθυνση του για να αυξήσουν τα πολιτικά τους κέρδη.
Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε στα Μέσα μαζικής Ενημέρωσης, μια προσπάθεια να ταυτιστεί το Κίνημα των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ «Δεν Πληρώνω» με συγκεκριμένους κοινοβουλευτικούς ή άλλους πολιτικούς σχηματισμούς.
Ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα που 15 μήνες τώρα αγνοούσαν επιδεικτικά το κίνημα μας, αφιερώνουν τώρα τον πολύτιμο τηλεοπτικό τους χρόνο σε συνεντεύξεις βουλευτών που αναλαμβάνουν «αυτοβούλως» την εκπροσώπηση του κινήματος.
Αυτή η τακτική αποτελεί συνέχεια της κυβερνητικής προπαγάνδας και προσπάθειας να φθείρει το «Δεν Πληρώνω» με διοχετευόμενες πληροφορίες για υποκινούμενες ομάδες και κομματικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω μας.
Κυβέρνηση, εργολάβοι και τα παπαγαλάκια τους μαζί με τα κατασταλτικά μέτρα και τα τρομοκρατικά τους νομοθετήματα (Κ.Ο.Κ. τύπου Ρέππα), προσπαθούν να δημιουργήσουν πολιτικά αναχώματα και διαμεσολαβητές που να διαχειριστούν στην κρίσιμη στιγμή, ευελπιστούν, το κίνημα.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι αυτόκλητοι αυτοί «εργολάβοι του κινήματος», διεκδικούν «δίκαια», φτηνότερα διόδια, χωρικές μετακινήσεις διοδίων και παράπλευρους δρόμους, όταν οι Επιτροπές Αγώνα «Δεν Πληρώνω» έχουν επανειλημμένα διακηρύξει την εναντίωση τους σε κάθε διόδιο, σε κάθε εμπόδιο ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων.
Δεν είναι τυχαίο ότι απέναντι στο μεγάλο κίνημα αυτοοργάνωσης τω ν πολιτών που απαιτούν κάθε κοινωνικό αγαθό να είναι δωρεάν, που δηλώνουν «Δεν πληρώνουμε» ξανά για την Υγεία, την παιδεία, την μετακίνηση «Δεν πληρώνουμε την κρίση τους», δημιουργείται μια «συμμαχία προθύμων» για να διαπραγματευτεί με κυβέρνηση και εργολάβους, το πόσο και που θα πληρώνουμε, για να υποδείξει ρεαλιστικές λύσεις (για τα κέρδη των εταιριών), για να εκτονώσει την οργή με ψίχουλα.
Οι επιτροπές αγώνα «Δεν Πληρώνω» συγκροτούνται από ελεύθερα συνευρισκόμενους πολίτες σε αμεσοδημοκρατική βάση, συναγωνιστές σε κοινές δράσεις. Δεν εκπροσωπούνται από κανένα κοινοβουλευτικό σχηματισμό, δεν αναγνωρίζουν κανένα διαμεσολαβητή, δεν διαπραγματεύονται το δίκιο του αγώνα, το διεκδικούν στους δρόμους. Δεν σταματάμε ποτέ να λέμε ότι «όταν το άδικο γίνεται νόμος καθήκον μας είναι μόνο η ανατροπή του».
Το «Δεν Πληρώνω» αναφέρεται δημόσια μόνο από τους ανθρώπους που το αποτελούν και τις Επιτροπές Αγώνα τους. Σε αυτό έχει θέση κάθε εκμεταλλευόμενος άνθρωπος κάθε εργαζόμενος που υποφέρει από την πολιτική της κυβέρνησης και το πολιτικό προσωπικό της «αγοράς» εγχώριας και διεθνούς. Για το κίνημα των Επιτροπών Αγώνα «Δεν πληρώνω» οι μόνοι που αποκλείονται είναι οι φασίστες και οι ρατσιστές.
Έτσι εξασφαλίζεται η ανεξαρτησία μας από τα οικονομικά συμφέροντα και τον καθεστωτικό έλεγχο. Για αυτό το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» μεγαλώνει συνέχεια και γίνεται πολιτικά επικίνδυνο, είναι κίνημα αντίστασης και ανατροπής , γιατί συνδυάζει την μάχη για τα δικαιώματα και της ανάγκες μας με την αμεσοδημοκρατική αυτενέργεια των ανθρώπων . Η απάντηση σε όλα αυτά τα φαινόμενα είναι η καθημερινή δράση του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» που θα εκφραστεί κεντρικά, μαζικά και δημόσια την 1η Μάρτη στο Σύνταγμα».

Οι αποφάσεις της συνέλευσης στις 12/2/2011

1. Άνοιγμα των διοδίων Πολυμύλου Κυριακή 20/2/2011 από ώρα 3.00 μμ έως 6.00 μμ
2. Κατάληψη στο ταμείου του Μαμάτσειου Νοσοκομείο για να κάνουν τις εξετάσεις τους δωρεάν οι ασθενείς στις 23/2/2011 από ώρα 8.00 πμ έως 10.00 πμ
3. Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στις 23/2/2011 και παρέμβαση στις Αστικές συγκοινωνίες την ίδια μέρα.
4. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τον λαλίστατο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης κ. Κουκουλόπουλο ο όποιος σε εκπομπή στην ΕΤ (Λαβύρινθος) απεφάνθη ότι δεν έχουν νόημα οι κινητοποιήσεις για τα διόδια της Εγνατίας οδού (Μάλγαρα – Πολύμυλος ) γιατί είναι ο δρόμος Ευρωπαϊκού επιπέδου και πρέπει να πληρώνουν όσοι τον χρησιμοποιούν, ως άλλη Αντουανέτα στον λαό που δεν έχει να πληρώσει πρότεινε να τρώει παντεσπάνι.
5. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τις φασιστικές μεθόδους καταστολής από την Αστυνομία στους Αγρότες των Σερρών (απαγόρευση συγκέντρωσης, αποκλεισμός δρόμου από τα ΜΑΤ) όπως επίσης και τις ασκήσεις των μονάδων του Ελληνικού στρατού για καταστολή κοινωνικών αγώνων (Κιλκίς).
6. Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των μεταναστών για νόμιμη παρουσία στην χώρα μας
Δηλώνουμε ότι θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για να μην περάσουν τα μέτρα για κλείσιμο των σχολείων και νοσοκομείων στην περιοχή μας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.