Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Τι έγινε στη ΔΕΘ: Σοβαρά και ευτράπελα - πορείες και κυνηγητά

- Ένας πολίτης της Θεσσαλονίκης, ο οποίος καθόταν στο πίσω μέρος της αίθουσας, άρχισε να φωνάζει "Αφήστε με να μιλήσω, είμαι ο Χριστός. Αφήστε με να μιλήσω". Ο κ. Παπανδρέου σταμάτησε την ομιλία και ζήτησε "να τον βοηθήσουν τον άνθρωπο".
- Με τυμπανοκρουσίες και χορευτικές φιγούρες διαδήλωσαν δεκάδες αλλοδαποί εργάτες που ζουν κι εργάζονται στη χώρα μας.
- Ένας γιατρός από τη Θεσσαλονίκη, πέταξε το παπούτσι του στο πρωθυπουργό την ώρα που έμπαινε στο χώρο της ΔΕΘ. Συνελήφθη, αλλά αφέθηκε μετά από λίγο ελεύθερος, καθώς δεν κινήθηκε κάποια ποινική διαδικασία εναντίον του.
- Άγνωστοι, που αποσπάστηκαν από το μπλοκ των διαδηλωτών, ιδιοκτητών φορτηγών, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς» της Θεσσαλονίκης, επιτέθηκαν κατά του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου. Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ τόβαλε στο τρέξιμο και επέμβηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις για να σταματήσουν τους διαδηλωτές.
- Σε 35 προσαγωγές προχώρησαν λίγο πριν ξεκινήσουν οι πορείες, οι αστυνομικές αρχές, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων.
- Την ώρα που ο Πρωθυπουργός έφτανε στη ΔΕΘ για την ομιλία του, ομάδες αριστεριστών επιχείρησαν να μπουν στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και ομάδες των ΜΑΤ με τη χρήση δακρυγόνων τους απώθησαν προς την παραλία.
- 15.000 διαδηλωτές με την ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ από το άγαλμα του Βενιζέλου, 7.000 με το ΠΑΜΕ από την πλατεία Αριστοτέλους και 3.500 από την Καμάρα (όλα κατά εκτιμήσεις) ξεκίνησαν μαζί με την ψιλή βροχή την πορεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.