Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΛΙΒΑΔΕΡΟ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ


Στις 21 Οκτωβρίου 2009 οι μαθητές του Γυμνασίου Λιβαδερού και όχι μόνο προέβησαν σε διαμαρτυρία αποκλείοντας την Εθνική Οδό Λάρισας - Κοζάνης.
Οι λόγοι που οδήγησαν τους Κατοίκους του Λιβαδερού σε αυτή την κίνηση είναι ότι από την έναρξη της σχολικής χρονιάς το Γυμνάσιο υπολειτουργεί καθώς είναι στελεχωμένο μόνο με 2 Καθηγητές (Γυμναστής , Θεολόγος). Οι χαμένες ώρες διδασκαλίας είναι πάρα πολλές με κίνδυνο να χαθεί η σχολική χρονιά.
Οι εξηγήσεις των αρμόδιων φορέων δεν είναι σαφείς, δέν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα στελεχωθεί πλήρως το Γυμνάσιο με αποτέλεσμα οι μαθητές να έχουν φθάσει σε αδιέξοδο και να ακούγονται φήμες ακόμη και για κλείσιμο του Σχολείου. Η συμπεριφορά των υπηρεσιών προς τους μαθητές και τους γονείς τους είναι απαξιωτική, οι εξαγγελίες των εκάστοτε κυβερνόντων για αποκέντρωση και ανάπτυξη της περιφέρειας πάνε για άλλη μια φορά περίπατο.
Οι κάτοικοι έχουν φθάσει στα όρια τους, γεγονός που αποδεικνύεται και απο την σημερινή κίνηση απελπισίας με τον αποκλεισμό του Εθνικού δρόμου. Ο δρόμος αποκλείστηκε για πάνω απο 2 ώρες με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εντάσεις και ουρές χιλιομέτρων. Παρά την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι οδηγοί δεν διαμαρτυρήθηκαν έντονα, αντιθέτως άκουσαν με προσοχή τα αιτήματα των μαθητών και έδειχναν να κατανοούν πλήρως τα αιτήματα τους.
Οι μαθητές και οι γονείς τους, υποσχέθηκαν πώς αν δεν βρεθεί άμεσα λύση θα προβούν σε μεγαλύτερες κινητοποιήσεις. Με την δράση τους αυτή έδειξαν πώς δεν ανέχονται πλέον την συστηματική υποβάθμιση του τόπου τους απο κανέναν και δεν θα συναινέσουν στο διαρκές έγκλημα ερήμωσης και απαξίωσης της υπαίθρου.
Δικαίωμα στην δωρεάν παιδεία έχουν και τα παιδιά του Λιβαδερού.

Από το mokro.gr

1 σχόλιο:

  1. Πέρασε ένας μήνας με δύο μόνο καθηγητές (1 γυμναστή και 1 θεολόγο; Απίστευτο! μα αυταό είναι εντελώς απαξιωτικό. Δικαιολογημένες οι κινητοποηήσεις και μάλλον έπρεπε να γίνουν νωρίτερα. Τι περίμεναν...
    οπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.