Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Προχωρά η απαλλοτρίωση ακινήτων στο μεταλλείο 63 Προσηλίου από την Μ.Ε.Τ.Ε. Α.Ε.

Αναμένονται αντιδράσεις σε Τριγωνικό, Προσήλιο και Πολύρραχο
Στην κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης αγροτικών ακινήτων για τις ανάγκες εκμετάλλευσης λιγνιτικών κοιτασμάτων στο μεταλλείο με αριθμό 63 της περιοχής Προσηλίου Δ.Δ. Πολυρράχου Δ. Σερβίων−Βελβεντού για λογαριασμό της Μεταλλευτικής Εμπορικής Τεχνικής Ανώνυμης Εταιρείας (Μ.Ε.Τ.Ε. Α.Ε.), ενέκρινε με απόφαση του που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ ο Γ.Γ. Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης.
Όπως παρουσιάζει αποκλειστικά το kozan.gr, πρόκειται για την απαλλοτρίωση έκτασης 111.530 τ.μ., τμήματος δηλ. της επίμαχης έκτασης για την παραχώρηση της οποίας διαφωνούσαν «κάθετα» οι κάτοικοι των τοπικών διαμερισμάτων Τριγωνικού – Προσηλίου και Πολυρράχου (με τη γνωστή διαμαρτυρία στον κόμβο Τριγωνικού το Μάρτιο 2009), διότι όπως υποστηρίζουν βρίσκεται εντός των ορίων των εν λόγω οικισμών απειλώντας τη σταθερότητα αλλά και τη βιωσιμότητά τους (οι κάτοικοι ασχολούνται αποκλειστικά με επαγγέλματα γεωργοκτηνοτροφικής φύσεως).
Επισημαίνεται πως απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη των εργασιών, είναι η ύπαρξη εγκεκριμένης τεχνικής μελέτης και απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, εξέλιξη που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Κατά της παρούσας απόφασης οι ιδιοκτήτες των προς απαλλοτρίωση εκτάσεων δύνανται να ασκήσουν αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικράτειας μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από τη δημοσίευσή της στην
Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δηλαδή μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων στους συγκεκριμένους οικισμούς και ενδεχομένως νέες κινητοποιήσεις, όπως εκείνες του Μαρτίου το 2009.
ΠΗΓΗ: kozan.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.