Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

ΑΞΟΝΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ - ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ - ΛΑΡΙΣΑΣ: Mετά το 2011 η δημοπράτηση του

Αναδημοσίευση από το kozan.gr

Tην απογοήτευσή τους για την καθυστέρηση στην έλλειψη χρηματοδότησης μελετών, όπως αυτή του οδικού άξονα «Λάρισα -Ελασσόνας - Κοζάνης» εξέφρασαν τοπικοί φορείς του Ν. Λάρισας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ελασσόνας και αργότερα σε Ευρεία Σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Λάρισας κ. Φίλιππος Σαχινίδης, όπως και οι Βουλευτές του νομού Λάρισας, κ. Βασίλης Έξαρχος και κ. Έκτορας Νασιώκας. Συμμετείχε, επίσης, ο Νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός, Νομαρχιακοί σύμβουλοι και Πρόεδροι των Φορέων των Παραγωγικών Τάξεων και των Επιστημόνων του νομού.
Όπως κατεδείχθει από την παρουσίαση, απαιτούνται τουλάχιστον 15 εκ. για την χρηματοδότηση των μελετών, οι οποίες θα αρχίσουν να ολοκληρώνονται σταδιακά από τις αρχές του 2011. Αυτό σημαίνει ότι πριν από αυτή την περίοδο, δεν μπορούν να δημοπρατηθούν οδικά έργα όπως αυτό «Λάρισας -Ελασσόνας - Κοζάνης» αλλά και «Λάρισας - Φαρσάλων».
Απο την πλευρά του ο κ. Μαγκριώτης επισήμανε:
«Κατανοώ απόλυτα την απογοήτευσή σας από την πραγματικότητα την οποία αποκάλυψαν οι Υπηρεσιακοί Παράγοντες του Υπουργείου και της Περιφέρειας. Ξέρουμε όλοι το μεγάλο έλλειμμα σε μελέτες και σε πόρους. Τώρα ξέρετε όλοι ποια είναι η πραγματικότητα από την οποία ξεκινούμε την προσπάθειά μας στην Λάρισα, αλλά και σε κάθε ελληνική περιφέρεια.
Μέσα από την αναμόρφωση του Δ΄ ΚΠΣ, ιδιαίτερα όμως από την ενίσχυση του ΠΔΕ (Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων), θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε το ταχύτερο δυνατό τις μελέτες, να διασφαλίσουμε τους απαιτούμενους πόρους, για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την κατασκευή του άξονα «Κοζάνη - Λάρισα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.