Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Ισπανία: ρεκόρ παραγωγής αιολικής ενέργειας

Πηγή: EcoNews


Νέο ρεκόρ παραγωγής σημείωσαν τα αιολικά πάρκα της Ισπανίας το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, καλύπτοντας κατά το ήμισυ τις ανάγκες της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια.
Σε αυτό συνέβαλαν και οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν ακατάπαυστα, μεγιστοποιώντας σε πολύ μεγάλο βαθμό την αποδοτικότητα των ανεμογεννητριών.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, την Κυριακή το πρωί οι ανεμογεννήτριες της χώρας κάλυψαν το 53% της συνολικής ζήτησης σε ηλεκτρισμό παράγοντας μέχρι και 11,5 GW, ενώ η δυναμική τους φτάνει στην καλύτερη περίπτωση τα 18 GW.
Το νέο ρεκόρ παραγωγής του 53% καταρρίπτει το 44% της προηγούμενης εβδομάδας. Η σημαντική αύξηση της παραγωγής αποδίδεται στους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην Ιβηρική χερσόνησο.
Χάρη στην απόδοση των ανεμογεννητριών το Σαββατοκύριακο το ισπανικό δίκτυο διέθετε περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από αυτή που χρειαζόταν για να καλύψει τις ανάγκες της χώρας.
Τα προηγούμενα χρόνια, όταν επικρατούσαν παρόμοια καιρικά φαινόμενα συνήθως οι ανεμογεννήτριες ετίθεντο εκτός λειτουργίας για ένα μικρό χρονικό διάστημα για λόγους ασφάλειας.
Ωστόσο, σήμερα τα αποθέματα ενέργειας κατά βάση εξάγονται ή χρησιμοποιούνται στους υδροηλεκτρικούς σταθμούς.
Σχόλιο: Αυτά συμβαίνουν στην Εσπερία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.