Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Το κλάμα που συγκίνησε ακόμα και τους αγανακτισμένους! (video) Οι διαφορές με τους δικούς μας!!!

Όταν την κυβέρνηση την αναλαμβάνουν όχι απλοί τεχνοκράτες, αλλά άνθρωποι!
Η Ιταλίδα Υπουργός έκλαψε όταν ανακοίνωνε τα μέτρα λιτότητας!

Στην Ελλάδα ουδείς υπουργός έκλαψε!  Απλά εκβιάζουν το λαό ανακοινώνοντας μέτρα που καταστρέφουν ζωές με περισπούδαστο ύφος! Στην Ιταλία όμως;
Συγκίνησε ακόμα και τους αγανακτισμένους έξω από τη βουλή η εικόνα της 63χρονης υπουργού Εργασίας της Ιταλίας, Έλσα Φορνέρο, η οποία ξέσπασε σε κλάματα, όταν αναγκάστηκε να ανακοινώσει νέα μέτρα λιτότητας, που θα «χτυπήσουν» εργαζομένους και συνταξιούχους!
«Αναγκαστήκαμε να πάρουμε και άλλα μέτρα… Μας στοιχίζει πολύ ψυχολογικά…», είπε και  ξέσπασε σε λυγμούς.
Ζήτησε συγνώμη, που η χώρα προχωρά σε «πάγωμα» των συντάξεων και αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.
«Λυπούμαστε πολύ. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλα χρήματα να δώσουν. Για αυτό αποφασίσαμε να αυξήσουμε το όριο συνταξιοδότησης. Για τις γυναίκες θα είναι πλέον στα 62 χρόνια και για τους άνδρες στα 65… Ακόμα, δεν έχουμε την πολυτέλεια να σας δίνουμε κάθε χρόνο αυξήσεις στο ύψος του πληθωρισμού», ήταν τα λόγια της.
Ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, έσπευσε να πάρει τον λόγο, για να βοηθήσει λίγο την κατάσταση, ενώ η κ. Φορνέρο δεν μπορούσε να σταματήσει. 
Το γεγονός έχει συγκινήσει ακόμα και τους πιο «Αγανακτισμένους» της χώρας, ενώ η Corriere de la sera τόνισε «Δεν πρόκειται τελικά για απλή κυβέρνηση τεχνοκρατών, αλλά για ανθρώπους».
Οι διαφορές με τους δικούς μας:
- Ο πρωθυπουργός κ. Μόντι να παραιτήθηκε από την πρωθυπουργική αποζημίωση, όχι σαν τους δικούς μας που αρνούνται να συμμετέχουν στο κόστος της κρίσης!
- Σε αντίθεση με την κυβέρνηση στηνΕλλάδα, η Ιταλική κυβέρνηση δείχνει να κατανοεί πόσο άδικο είναι να πληρώνουν τα σπασμένα οι πολίτες!
- Με δώδεκα υπουργούς τεχνοικράτες και όχι με πενήντα υπουργούς κομματόσκυλα σχημάτισε κυβέρνηση!
- Προχώρησε στην αύξηση των χαμηλών συντάξεων και όχι σαν τους δικούς μας που κόβουν το ρεύμα σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.