Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Τι γράφουν οι Ιάπωνες στο Facebook και στο Twitter!!!

«προσευχηθείτε για εμάς»
Το μήνυμα που κυριαρχεί στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης!!! Χιλιάδες, εκατομύρια μηνύματα. Άλλα δείχνουν τον τρόμο, άλλα τη λύπη, άλλα δείνουν συμβουλές!
Η έκκληση του πρωθυπουργού Naoto Kan «Εκλιπαρώ τον Ιαπωνικό λαό από την καρδιά μου να συμπεριφερθούν με ηρεμία», δεν πιάνουν τις τελευταίες μέρες τόπο μετά την ανακοίνωση ότι «ο κίνδυνος για περαιτέρω διαρροές ραδιενέργειας αυξάνεται». 
Είμαστε τρομοκρατημένοι, θέλουμε να φύγουμε!
«Είμαστε τρομοκρατημένοι εξαιτίας του κινδύνου να σημειωθεί πολύ σοβαρό πυρηνικό δυστύχημα και θέλουμε απελπισμένα να φύγουμε». 
Προτροπές! Φύγετε όσο πιο μακριά μπορείτε!
«Σας παρακαλώ μαζέψτε την οικογένειά σας, σημαντικά έγγραφα, τα οικογενειακά σας κειμήλια και φύγετε, Πηγαίνετε νότια, πηγαίνετε στην Ταϊβάν, στην Αυστραλία αν μπορείτε. Εάν δεν έχετε την δυνατότητα να εγκαταλείψετε την Ιαπωνία, πηγαίνετε όσο πιο μακριά νοτιοδυτικά στη χώρα μπορείτε. Αυξήστε όσο είναι δυνατόν την απόσταση ανάμεσα στην πληγείσα περιοχή και αυτή όπου θα μετεγκασταθείτε προσωρινά». 
Οι προετοιμασίες! Νερό το πρώτο πράγμα που προμηεύονται!
«Έχω τρεις κούτες με νερά, γεμάτη δεξαμενή καυσίμου. Γέμισα την μπανιέρα με νερό για να ρίχνω στην τουαλέτα, να κάνω μπάνιο κ.λπ., αν το νερό διακοπεί».
Παντού μαζί με το άρρωστο παιδί!
«Η κατάσταση στα πυρηνικά εργοστάσια στη Φουκουσίμα γίνεται όλο και χειρότερη, και φοβάμαι πάρα πολύ. Τώρα πάω να κάνω ψώνια μαζί με το άρρωστο παιδί μου, κι άλλο νερό και άλλες προμήθειες».
Συμβουλές: Να προσέχετε τη βροχή!
«Ευτυχώς κατάφερα να βρω μια θέση σε μια πτήση για την Οκινάουα σήμερα. Παίρνω την πτήση 2000 από το Χανέντα [στο Τόκιο]. Όσοι μείνετε, προσέχετε να μην πέσει επάνω σας καμιά βροχή».
Συμβουλές: Μην ξεχνάτε τους γέρους ανθρώπους!
«Οι ειδικοί στα πυρηνικά εργοστάσια γίνονται όλο και λιγότεροι -- ποιοι θα μείνουν να δουλεύουν σε αυτά; Φύγετε απο το Τόκιο και πηγαίνετε νότια για την ώρα -- τουλάχιστον, και πάρτε και τους γέρους ανθρώπους μαζί σας!».
Αμφισβήτηση της κυβερνητικής αξιοπιστίας!
«Μην πιστεύετε τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι ασφαλή -φύγετε από την Ιαπωνία τώρα».
Οι πιστοί στις προφητείες περί επερχόμενου Αρμαγεδώνα!
«Το 2012 ήρθε νωρίς, κι η ανθρωπότητα το προκάλεσε στον εαυτό της».
Η αποδοχή του πεπρωμένου, από μια φοιτήτρια!
«Πρέπει να τρέξω να φύγω αν το πυρηνικό εργοστάσιο εκραγεί, αλλά δεν έχω πού να πάω, ούτε έχω βενζίνη. Οπότε μάλλον πρέπει να το αποδεχθώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε εδώ τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα για ότι σας ενδιαφέρει.